środa, 4 lipca 2012

Pasta z makreli wędzonej na dwa sposoby

Składniki:
-1 wędzona makrela
-por ( 5 cm białej części )
-mały kawałek żółtego sera
-majonez
-pieprz



Składniki:
-1 wędzona makrela
-1 duży ogórek kiszony
-mała cebulka
-majonez
-pieprz



Przygotowanie:
1) W oby dwóch przypadkach makrelę obieramy ze skóry i wybieramy z niej wszystkie ości. Gnieciemy ją widelcem na pastę.
2) W wersji z porem - kroimy go w cienkie pół-talarki. Co do kiszonego ogórka, musimy pokroić go w drobną kosteczkę.
3) Mały kawałek sera powinniśmy zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cebulę za to kroimy tak jak ogórka w drobną kostkę.
4) Prószymy pieprzem i dodajemy dobry gatunkowo majonez.
Wszystko razem dokładnie mieszamy.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz