Składniki:
-ok 0,5 kg mielonego mięsa wołowego lub wieprzowego
-2 cebule
-2,3 łyżeczki masła
-1,2 ząbki czosnku
-2 spore papryki
-2 kaczany kukurydzy
-3 pomidory
-sól
-pieprz
-ewentualnie szczypta cukru
Przygotowanie:
1) Rozpuszczamy masło w dużym rondlu. Dodajemy mięso i podsmażamy.
Następnie dodajemy pokrojoną drobno cebulę, czosnek i posiekaną w kostkę paprykę.
2) Dusimy wszystko pod przykryciem 5 min. Dodajemy wyłuskaną z kaczanów
kukurydzę i pomidory. Nakrywamy i dusimy ponownie, na wolnym ogniu około 30 min. W trakcie dodajemy sól i pieprz do smaku.
3) Gotowe podajemy z ryżem, bądź nadziewamy nim "rollo ", jak na ilustracji.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz