piątek, 6 lipca 2012

Chilli Cone Carne

Składniki:
-1/2 kg mielonego mięsa
-20 dkg boczku wędzonego
-2 puszki czerwonej fasoli
-2 puszki pomidorów
-1 cebula
-5 ząbków czosnku
-2 czerwone papryki
-3 łyżki chilli w proszku
-sól
-pieprz

Przygotowanie:
1) Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy w rondlu. Po tym, jak się zrumieni, dodajemy posiekaną cebulkę, czosnek i paprykę - smażąc aż wszystko zmięknie.
2) Dodajemy mielone i chilli, potem fasolę i pomidory. Danie gotujemy ok. 60 minut doprawiając solą i pieprzem.
3) Możemy podawać samo, razem z nachos'ami lub jako nadzienie do "rollo" 
( tortille ).

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz