niedziela, 1 lipca 2012

Pieczony schab z owocowym środkiem

Składniki:
-1,5 kg schabu
-200 g mięsa mielonego( kurczak lub indyk )
- 2 jajka
-150 g suszonych moreli
-150 g rodzynek
-100 g suszonych śliwek
-100 g pestek z dyni
-sól, pieprz
-1 łyżka suszonego tymianku
-oliwa

Przygotowanie:
1) Myjemy i osuszony już schab rozcinamy tak aby powstał płaski płat mięsa
Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
2) Mięso mielone należy wymieszać z jajkami, suszonymi owocami oraz z pestkami dyni.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
3) Farsz rozkładamy na schabie,zwijamy mięso jak roladę i obwiązujemy sznurkiem.Wierzch nacieramy
i posypujemy tymiankiem.
4) Schab podsmażamy na patelni ze wszystkich stron.Mięso pakujemy w folię aluminiową i pieczemy
w temp. 180 stopni C przez 1 godz.

 Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz