-2 szklanki pokrojonych w plasterki rzodkiewek
-2 łyżki soku z cytryny
-sól
-pieprz
-8 jajek
-2-3 łyżki gęstego jogurtu ( naturalnego )
-2 łyżki oliwy
-jedna duża paczka pokrojonych na małe kawałki paluszków krabowych
( surimi ).
-1/2 pokrojonego w kostkę selera naciowego
-łyżeczka musztardy w proszku
-odrobinę posiekanej rzeżuchy
Przygotowanie:
1) Rzodkiewki mieszamy z dwoma łyżkami soku z cytryny przyprawiając solą. Po wymieszaniu
odstawiamy na ok. 30 minut.
2) Jajka gotujemy na twardo. Studzimy je i obieramy ze skorupek. Kroimy na pół.
Żółtka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jedną łyżkę odkładamy.
3) Pozostałe żółtko posypujemy solą oraz pieprzem, a także skrapiamy sokiem z cytryny.
Mieszamy z "surimi" i selerem. Dodajemy musztardę.
Natomiast jogurt mieszamy z oliwą. Polewamy sałatkę, mieszając.
4) Sałatką faszerujemy połówki jajek.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz