sobota, 30 czerwca 2012

Rafaello

Składniki:
-1 paczka orzechów laskowych
-1 kostka margaryny "Kasi"
-1/2 szklanki cukru pudru
-1 cukier waniliowy
-1 żółtko
-1 opakowanie dużych herbatników
-3 łyżki kakao
-1 łyżeczka wódki
-1 paczka wiórek kokosowych

Przygotowanie:
1) Kasię, cukier puder, cukier waniliowy i żółtko
ucieramy na jednolitą masę.
2) Dodajemy pokruszone herbatniki i dalej ucieramy.
3) Na koniec dodajemy kakao i alkohol. Wkładamy na godzinę do lodówki, a następnie wyciągamy
i formujemy kuleczki. Po czym obtaczamy je w wiórkach kokosowych.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. a orzechy w takim razie po co?? i kakao?? skoro mają być białe?

    OdpowiedzUsuń