-podwójna pierś z kurczaka
-2 pory
-4 ogórki konserwowe
-ketchup, majonez
-1 puszka kukurydzy
-kapusta pekińska
-przyprawa do "Gyros" - "Prymat"
-sól
-pieprz
-szczypta czerwonej papryki
Przygotowanie:
1) Pierś z kurczaka drobno kroimy, smażymy na oleju ( 2 płaskie łyżki ) i przyprawiamy przyprawą "Prymat". Do smażonej piersi z kurczaka wlewamy 1/2 szklankę wody i prażymy aż woda nam odparuje. Następnie studzimy.
2) Kapustę pekińską, pory i ogórki drobno kroimy. Dodajemy puszkę kukurydzy. Na kukurydzę nakładamy warstwę majonezu. Drobno posiekaną kapustę wygniatamy oraz przyprawiamy przyprawą "Prymat" (1 łyżka). W celu uzyskania odpowiedniego koloru dodajemy trochę czerwonej papryki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz