sobota, 30 czerwca 2012

Sernik z morelami bądź brzoskwiniami

Składniki:
-25 dag masła
-2 jajka
-20 dag cukru
-2 łyżki mąki ziemniaczanej
-1 kg tłustego twarogu ( 3-krotnie zmielonego )
-5 dag rodzynek
-5 dag migdałów
-5 dag suszonej pomarańczowej skórki
-1 opakowanie biszkoptów
-brzoskwinie bądź morele

Przygotowanie:
1) Masło stapiamy w garnku. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, mieszamy z mąką ziemniaczaną i twarogiem. Przekładamy do garnka ze stopionym masłem, nieprzerywanie mieszając. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 min.
2) Dodajemy posiekane bakalie oraz skórkę pomarańczy. Spód tortownicy ( blachę ) wykładamy biszkoptami i zalewamy
ciepłą masą. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
3) Owoce wykładamy na masie i zalewamy galaretką.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz