sobota, 30 czerwca 2012

Ryba po Japońsku

Składniki:
-1 kg filetów z morszczuka
-4 duże cebule
-1 słoik papryki konserwowej
-1 słoik ogórków konserwowych
-Vegeta
-olej

Składniki zalewy: 3/4 litra wody, 6 łyżek łagodnego ketchupu. 3 łyżki octu 10%, 3 łyżki cukru
3/4 szklanki oleju. 1 słoik przecieru pomidorowego.

Składniki ciasta do ryby:1 szklanka mąki,1 jajko, 2/3 szklanki wody i szczypta soli, wszystkie składniki zmiksować.

Przygotowanie:
1) Paprykę i ogórki pokroić w słupki, cebulę w kostkę.
2) Wszystkie składniki zalewy wymieszać w garnku, zagotować i pozostawić do wystudzenia.
3) Rybę posypać "Vegetą", maczać w przygotowanym cieście i smażyć na oleju na złoty kolor.
4) Układamy na spodzie miski warzywa na to rybę, potem znów warzywa i na to rybę i na wierzch
znów warzywa.Całość zalać zalewą.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz